Speenvarkenkoteletjes van de grill met lontong en sugo
Cotelettes de cochon de lait au riz lontong, sauce tomates
Cotelettes de cochon de lait au riz lontong, sauce tomates
Speenvarkenkoteletjes van de grill met lontong en sugo
Description
Recept uit de fusionkeuken
Hoezo, lontong kan alleen bij Aziatisch?
Lontong is samengeperste, meestal gekneusde rijst, die eerst wordt gekookt, daarna wordt verpakt (traditioneel in bananenblad), dan wordt gestoomd en vervolgens in blokjes of kleine taartjes wordt gesneden en wordt geserveerd ter vervanging van “gewone” rijst.
Meestal zien we het in de toko of in een Indonesische restaurant. En dat is jammer. er is zoveel meer te doen met lontong. Zie bijvoorbeeld dit recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Kruid de speenvarkenkoteletjes met zout en peper of met uw favoriete vleeskruidenmix
- Wrijf ze in met wat olijfolie en laat ze rusten
- Kook ondertussen de zakjes lontong (ongeveer 2 uur)
- Laat de lontong uitlekken en afkoelen
- Maak een mooie tomatensaus (klik voor recept)
-
Bereiding:
- Grill de speenvarkenkoteletjes op een matig tot hete grill, ongeveer 3-4 minuten per zijde, tot een kerntemperatuur van 60 graden.
- Haal ze van de grill en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie (rijpen)
- Verwarm ondertussen de lontong en de sugo in de magnetron. Klaar!
-
Tip:
Kan ook prima met ribkoteletjes van het speenvarken.