Spätzle met snoeptomaatjes en lamsoor

pinit

Spätzle mit Tomaten und Strandflieder

Spätzle met snoeptomaatjes en lamsoor

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 10

Description

Weer eens wat anders! Spätzle is een populaire pastasoort uit Schwaben. Hier een soort fusionreceptje daarmee.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

    • Koop of maak de Spätzle
    • Kook ze in zout water

     

    • Zet ondertussen de olie op een zacht vuurtje en stoof hierin de in tweeën of vieren gesneden (overlangs) snoeptomaatjes
    • Druk ze met de bolle kant van een lepel een beetje uit zodat de sappen zich goed met de olie vermengen
    • Voeg ongeveer 2 minuten voordat de Spätzle gaar zijn de lamsoren en de garnalen toe.
     
  1. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de mengsel van de olie en de tomaatjes. Schep het geheel goed door elkaar en breng op smaak met wat zout. Let wel op – lamsoren zijn van nature zilt!

  2. WIJNTIP

    We houden het bij de Elzas…we vinden toch dat Spätzle daar een beetje “thuishoren”. Daarom een mooie Pinot Blanc.

    wijntip witte wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?