Print opties

Spareribs in CocaCola

Simpel receptje uit de USA

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 2 uur Rest Time: 24 uur Total Time: 26 uren 5 minuten
Servings 6
Beschrijving

Coca cola zit vol suikers en zuren. Of drinken verstandig is laten we even in het midden, maar heerlijk dus om mee te marineren!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Vlees:
  • 6 spareribs (ongeveer een full rack per persoon)
  • 1 theelepel grof zout
  • 350 milliliters barbecuesaus (naar keuze)
  • 300 milliliters cola
  • 250 milliliters bier
  • paar sjalotten of uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 theelepels chilipoeder
  • 3-5 tenen knoflook
  • Keukengerei:
  • Huishoudfolie
  • 1 (Hout)oven
  • Ovenschaal
  • Zilverpapier
  • Zeef
Instructies
    • Smeer de spareribs in met uw favoriete BBQ-saus
    • Pak ze in huishoudfolie
    • Laat 24 uur marineren in de koelkast
    • Zet de spulletjes voor het stoofvocht klaar
  1. Meng alle vloeistoffen en het chilipoeder.

    • Pak de spareribs uit
    • Leg ze in een ovenschaal of bakblik
    • Voeg een paar in kwarten gesneden uien toe
    • Voeg de tenen knoflook (ongepeld) toe
  2. Giet de vloeistof er overheen tot ze...

  3. ...vrijwel onderstaan

    • Bedek met aluminiumfolie
    • Zorg voor een (hout)oven op 160℃
    • Plaats een zwaar deksel op de ovenschaal om deze goed af te sluiten
    • Gaar 2 uurtjes tot het vlees mooi van de botten loslaat 
    • Stook de laatste 15 minuten de oven goed op 
    • Verwijder het deksel en de aluminiumfolie
    • Zo krijgen de spareribs een krokant laagje en een mooi kleurtje
    • Haal de spareribs uit de ovenschotel
    • Zeef het overgebleven stoofvocht door een zeef op in een sauspannetje
    • Zet het pannetje op het vuur en reduceer het vocht tot een mooie stroperige saus ontstaat
    • controleer op zout en breng verder op smaak indien nodig
  4. Verdeel de saus goed over de spareribs en serveer.

  5. Lekker met home fries en coleslaw (zie recepten).

Keywords: ribs, pork, tuinkeuken, buitenkeuken, kamado, ugly, pitmaster

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!