Print opties

Spaghetti, porcini e castagne

Pasta in een roomsaus van eekhoornjesbrood en gekookte kastanjes

Difficulty Gevorderd
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Gekookte kastanje

In de betere supermarkt te krijgen, vooral rond de feestdagen. Zelf rapen en koken? Da's natuurlijk het leukst! Zie recept

[caption id="attachment_1646" align="aligncenter" width="747"]Kant-en-klare gekookte kastanjes Kant-en-klare gekookte kastanjes[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 450 grammen spaghetti (of trenette, linuine, fettuccini)
  • 250-300 milliliters room (groentenbouillon; zie recept)
  • 100 grammen gekookte kastanjes (zie recept)
  • 200 grammen eekhoorntjesbrood vers (of 50 g gedroogd en geweld in melk)
  • 1 zout (naar smaak)
  • roomboter (naar behoeven)
  • Keukengerei:
  • Vergiet
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Kook de kastanjes en pel ze (zie recept) of gebruik kant-en-klaar gekookte.

  2. Eminceer de paddenstoelen

  3. Buttiamo la pasta!
    • Kook de spaghetti "al dente"
    • Ook altijd al willen weten hoe de Italianen de pasta altijd zo egaal gaar krijgen? Bekijk het filmpje!
  4. Ondertussen:
    • Stoof ondertussen de kastanjes een minuut in een klontje boter
    • Voeg de room toe en reduceer tot een lobbige saus
    • Breng op smaak met zout
  5. Paddenstoelen bakken terwijl de saus indkt

    Sauteer de paddenstoelen op hoog vuur snel bruin. Zie filmpje.

    • Giet de pasta af en voeg de saus eraan toe
    • Schep goed om
  6. Voeg nu de gebakken paddenstoelen toe en schep weer even door elkaar. Klaar!

Keywords: pasta, tamme, kastanje

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!