Spaghetti, porcini e castagne

Pâtes aux cêpes et marrons
pinit

Pasta in een roomsaus van eekhoornjesbrood en gekookte kastanjes

Difficulty: Gevorderd Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Gekookte kastanje

In de betere supermarkt te krijgen, vooral rond de feestdagen. Zelf rapen en koken? Da's natuurlijk het leukst! Zie recept

Kant-en-klare gekookte kastanjes
Kant-en-klare gekookte kastanjes

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Kook de kastanjes en pel ze (zie recept) of gebruik kant-en-klaar gekookte.

  2. Eminceer de paddenstoelen

  3. Buttiamo la pasta!
    • Kook de spaghetti "al dente"
    • Ook altijd al willen weten hoe de Italianen de pasta altijd zo egaal gaar krijgen? Bekijk het filmpje!
  4. Ondertussen:
    • Stoof ondertussen de kastanjes een minuut in een klontje boter
    • Voeg de room toe en reduceer tot een lobbige saus
    • Breng op smaak met zout
  5. Paddenstoelen bakken terwijl de saus indkt

    Sauteer de paddenstoelen op hoog vuur snel bruin. Zie filmpje.

    • Giet de pasta af en voeg de saus eraan toe
    • Schep goed om
  6. Voeg nu de gebakken paddenstoelen toe en schep weer even door elkaar. Klaar!

Keywords: pasta, tamme, kastanje

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?