Spaghetti, porcini e castagne
Pâtes aux cêpes et marrons
Pasta in een roomsaus van eekhoornjesbrood en gekookte kastanjes
Spaghetti, porcini e castagne
Description
Gekookte kastanje
In de betere supermarkt te krijgen, vooral rond de feestdagen. Zelf rapen en koken? Da's natuurlijk het leukst! Zie recept
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Kook de kastanjes en pel ze (zie recept) of gebruik kant-en-klaar gekookte.
-
Eminceer de paddenstoelen
-
Buttiamo la pasta!
- Kook de spaghetti "al dente"
- Ook altijd al willen weten hoe de Italianen de pasta altijd zo egaal gaar krijgen? Bekijk het filmpje!
-
Ondertussen:
- Stoof ondertussen de kastanjes een minuut in een klontje boter
- Voeg de room toe en reduceer tot een lobbige saus
- Breng op smaak met zout
-
Paddenstoelen bakken terwijl de saus indkt
Sauteer de paddenstoelen op hoog vuur snel bruin. Zie filmpje.
-
- Giet de pasta af en voeg de saus eraan toe
- Schep goed om
-
Voeg nu de gebakken paddenstoelen toe en schep weer even door elkaar. Klaar!