Dim sum met varkensgehakt
Officieel geschreven heten ze shāomài. In het chinees 燒賣 of, vereenvoudigd, 烧卖. Het is een met een varkensvleesmengsel gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Heerlijk en zeer verfijnd van smaak en niet echt heel moeilijk om te maken. Naar mate de ervaring vordert zullen uw siu mai steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kan ik u garanderen.
Andere leuke dim-sum? Natuurlijk! Har gou! Klik hier voor het recept
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Bestuif de werkbank met meel en…
…rol het plakje met een deegroller…
…flinterdun uit tot een rondje.
vul het met een propje vulling…
..vouw de zijkanten langzaam naar elkaar toe tot…
…een buideltje ontstaat. U kunt ervoor kiezen het buideltje aan de bovenkant iets open te laten…
…of volledig te sluiten door een draai te geven aan de bovenkant.
Zet de dim-sum in een stoommandje.
Herhaal tot alles op is.
Bereiding:
Stoom de siu-mai in ongeveer 10-15 minuten gaar in een bamboe stoommandje
Serveertip:
Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor har-gou), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!