Print opties

Siciliaanse Capuliato

Tomatensaus van zongedroogde tomaten

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Beschrijving

Capuliatu ri pumaruoru – een Siciliaanse klassieker

Capuliato is eigenlijk niet meer dan een manier om de lekkere tomaten, geoogst van het land in de zomer, ook ’s winters nog in te kunnen zetten. Op Sicilië worden de tomaten sinds jaar en dag gedroogd in de zon om ze later te verwerken in allerlei heerlijke gerechten, zoals bijvoorbeeld pasta met capuliato. Capuliato is eenvoudig te maken en kan maandenlang in de koelkast worden bewaard.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

 
 
Ingrediënten
  • 4 ansjovisfilets
  • 500 grammen gedroogde tomaat
  • 20 grammen kappertjes
  • Spaanse pepertjes (gedroogd, naar smaak)
  • 1 bosje basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • zout (naar smaak)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • Keukengerei:
  • Staafmixer (gehaktmolen of hakmolen)
  • 3 Weckpotten
  • Keukenpapier
Instructions
    • Was de gedroogde tomaten snel onder  koud stromend water en laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Rits de basilicum, spoel de blaadjes af en laat ze even drogen
     
  1. Maak de knoflook schoon

    • Maal de ingrediënten. Gebruik de vleesmolen voor een wat grover resultaat of een hakmolen of staafmixer voor een fijnere maling 
    • Gebruik zoveel Spaanse peper als u zelf wilt. Dat ligt aan uw smaak
  2. Voeg nu voldoende olijfolie toe en maak een gladde, smeuïge massa.

  3. Stort de capuliato nu in weckpotten. Druk de massa goed aan en sluit af met een blaadje basilicum. Klaar!

     Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat hiervoor de ansjovis achterwege en voeg eventueel wat extra zout toe.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!