Pasta cu’ capuliatu ri pumaruoru

Pasta met Siciliaanse capuliato
pinit

Pasta met capuliato

Pasta cu’ capuliatu ri pumaruoru

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 15 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Een Siciliaanse klassieker

Capuliato is een saus voor op de pasta of op een bruschetta die wordt gemaakt van gedroogde tomaten (klik voor recept). Op Sicilië worden de tomaten sinds jaar en dag gedroogd in de zon om ze later te verwerken in allerlei heerlijke gerechten. De pasta die men kiest voor dit gerecht kan sterk verschillen. Spaghetti en penne rigate komen toch wel het meeste voor.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

En verder:

Pasta met kikkererwten

  1. Zet een pan met zout water op voor de pasta en breng aan de kook.

    • Kook de pasta beetgaar
    • Giet af en houd wat “acqua della pasta” (kookvocht) achter
    • Stort de pasta terug in de pan
  2.  

    Voeg zo’n 2-3 eetlepels capuliato (klik voor recept) per bord bij de pasta.

  3. Voeg een paar lepels heet kookvocht toe. Heet water kan ook maar het voordeel van de “acqua della pasta” is dat het boordevol zetmeel zit en dus helpt bij het binden van de saus.

    • Even door elkaar husselen op een laag vuurtje tot de capuliato romig wordt…
    • …en meteen serveren. Klaar!
  4. WIJNTIP

    Stevige Siciliaan. Nero d’Avola bijvoorbeeld.

    wijntip rode wijn
  5. WIJNTIP

    Een mooie fruitige witte wijn. Een Frascati bijvoorbeeld. Een rode kan ook, maar dan een lichte, zoals een (koude) Bardolino.

    wijntip witte wijn
Keywords: pasta, capuliatu, cucina sicula

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?