Schweinehaxe uit de oven

Typisch Duits en Midden-Europees gerecht
pinit

Schweinehaxe uit de oven

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 uur Cook Time 1 uur Rest Time 4 uur Total Time 6 uren

Description

Heerlijk, zo’n hele bovenpoot van een varken. Sommigen kunnen een hele op. Wij zetten voorlopig in op 1 per 2 personen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor de marinade:

Voorkoken in:

Haxe en garnituur:

Keukengerei:

Instructions

  1. Eerste voorbereidng:
    • Smeer het vlees in met zout en peper of uw favoriete vleeskruidenmix

    • Met de ui, het zout, de laurier, de peper, het piment, de jeneverbessen en het bouquet in ruim water opzetten

    • 1,5 uur koken

    • Vlees uit het kookvocht nemen en af laten koelen. Kookvocht eventueel bewaren
  2. Tweede voorbereiding:
    • Vetkap van het vlees ruitvormig insnijden (zie voorbeeld met ganzenborst)
    • Marinade maken
    • Vlees minstens 4 uur marineren
    • Oven verwarmen op 180 graden

Bereiding:

    • Bakblik insmeren met olie
    • Schweinehaxe op het bakblik leggen en in de oven plaatsen
    • 1,25 uur braden, steeds draaien en steeds weer insmeren met de overgebleven marinade
    • Laatste 30 minuten mogen de groenten erbij in
    • Als deze te droog worden, af en toe besprenkelen met wat kookvocht
    • Eventueel tegen het einde even de grill aanzetten bij 220 graden voor een nog knapperiger korstje. Klaar!
    • Serveren met wat mierikswortelsaus (klik voor recept) of kant-en-klare Sahnemeerrettich
Keywords: haxe, varkensonderpoot, varkensbovenbeen, eisbein

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?