Salsiccia fresca al cavolo nero e patate al forno
Saucijs met palmkool en patate al forno
Saucisse, chou noir, pommes de terre au four
Salsiccia fresca al cavolo nero e patate al forno
Ingrediënten
En verder:
Keukengerei:
Instructies
-
Het leukste is natuurlijk om de salsiccia fresca zelf te maken (klik voor recept). Kopen is uiteraard ook een optie.
-
Voorbereiding:
- Snij het onderste gedeelte van de palmkool eraf. Trouwens – boerenkool kan ook
- Haal het blad van de stelen en scheur de bladeren in brede stroken
- Was de kool en laat goed uitlekken
- Schil de aardappels en snij ze in mooie volle partjes
-
Wel de saucijzen 10 minuten in heet water opdat deze tijdens het bakken niet openbarsten.
-
Bereiding:
- Leg de aardappels in een braadslee met een dun laagje olijfolie.
- Leg hier en daar een takje rozemarijn en een teentje knoflook erbij.
- Plaats de braadslee in de oven op 220 graden en bak de aardappelen onder de grill in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Af en toe omspatelen.
- Voeg pas zout toe vlak voor het opdienen; hierdoor blijven de aardappelen veel krokanter.
-
- Verhit ondertussen 2 lepels olijfolie in een hoge koekenpan of wok en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
- Voeg de kool toe en bak deze een minuut of 5 op niet al te hoog vuur.
- Blus af met een half glas water en laat het geheel op een zacht vuur 10 minuten nasmoren.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de saucijs in wat olijfolie gaar in een koekenpan (ongeveer 6 minuten).
-
Serveertip:
- Trancheer de saucijs en serveer op een bedje kool met wat aardappels.
- Giet op het laatst een klein scheutje rauwe olijfolie extra vergine over de kool. Door de hitte van de kool ontwikkelt de olie een heerlijke geur.
-
Wijntip:
Een niet al te complexe Italiaanse witte landwijn, niet te licht. Een wijn uit de Castelli Romani zou kunnen.