Salsiccia fresca al cavolo nero e patate al forno

Saucijs met palmkool en patate al forno
pinit

Saucisse, chou noir, pommes de terre au four

Salsiccia fresca al cavolo nero e patate al forno

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 25 min Total Time 40 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

En verder:

Keukengerei:

Instructies

  1. Het leukste is natuurlijk om de salsiccia fresca zelf te maken (klik voor recept). Kopen is uiteraard ook een optie. 

  2. Voorbereiding:

    • Snij het onderste gedeelte van de palmkool eraf. Trouwens – boerenkool kan ook
    • Haal het blad van de stelen en scheur de bladeren in brede stroken
    • Was de kool en laat goed uitlekken
    • Schil de aardappels en snij ze in mooie volle partjes
  3. Wel de saucijzen 10 minuten in heet water opdat deze tijdens het bakken niet openbarsten.

  4. Bereiding:

    • Leg de aardappels in een braadslee met een dun laagje olijfolie.
    • Leg hier en daar een takje rozemarijn en een teentje knoflook erbij.
    • Plaats de braadslee in de oven op 220 graden en bak de aardappelen onder de grill in 20 minuten gaar en goudbruin.
    • Af en toe omspatelen.
    • Voeg pas zout toe vlak voor het opdienen; hierdoor blijven de aardappelen veel krokanter.
    • Verhit ondertussen 2 lepels olijfolie in een hoge koekenpan of wok en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
    • Voeg de kool toe en bak deze een minuut of 5 op niet al te hoog vuur.
    • Blus af met een half glas water en laat het geheel op een zacht vuur 10 minuten nasmoren.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Bak de saucijs in wat olijfolie gaar in een koekenpan (ongeveer 6 minuten).
  5. Serveertip:

    • Trancheer de saucijs en serveer op een bedje kool met wat aardappels.
    • Giet op het laatst een klein scheutje rauwe olijfolie extra vergine  over de kool. Door de hitte van de kool ontwikkelt de olie een heerlijke geur.
  6. Wijntip:
    Een niet al te complexe Italiaanse witte landwijn, niet te licht. Een wijn uit de Castelli Romani zou kunnen.

    wijntip witte wijn
Keywords: patate, salsiccia, cavolo

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?