Print opties

Sashimi van zeeduivel

Rauwe visfilet met een lekker Japans sausje

Cooking Method
Cuisine
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker Japans

Sashimi (Japans: 刺身) is  verse, rauwe vis en schelpdieren (rauw rood vlees kan ook) die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden worden. Men eet het met sojasaus, wasabi (mierikswortel), gember en ponzu (klik voor recept). Het grote verschil met sushi (klik voor recept) is dat sashimi zonder rijst is. Sashimi kan gemaakt worden van allerlei zeevissen en zeeschelpdieren. Zoetwatervissen zijn er niet geschikt voor vanwege het gevaar voor parasieten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 grammen zeeduivelfilet
  • 200 milliliters saus voor sashimi (zie recept)
  • Kikkoman (eventueel)
  • 100 grammen chuka wakame (zie recept)
Instructies
    • Pak een mooie moot zeeduivelfilet
    • Snij de filet in mooie dunne plakjes (fileren)
  1. Serveer met de saus en eventueel wat chuka wakame (klik voor recept) en wasabi. Klaar!

  2. Wijntip

    Een mooie warme saké.

Keywords: sashimi, sushi, Japan

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!