Print opties

Salade van kelek

Weer eens wat anders dan kwamkwammersloeg

Cuisine ,
Courses ,
Servings 2
Beschrijving

Kelek, ook wel Turkse komkommer, is eigenlijk helemaal geen komkommer maar een onrijpe suikermeloen (om precies te zijn een ‘piel de sapo’ of paddehuidmeloen). Ze worden gegeten als komkommer, zijn iets droger en zoeter en doen het perfect in allerlei salades. In de Turkse keuken worden ze vaak ingelegd (Kelek Turşusu). Hier een receptje van zo'n overheerlijke salade. Leuk voor uw meze!

Ingrediënten
  • 1 kelek
  • paar druppels dadelazijn (andere natuurazijn mag ook)
  • 1 scheuten olijfolie
  • 1 snufjes zout
  • 1 snufjes kummel
Instructies
  1. Dit is 'm dan, die prachtige kelek.

  2. Schil hem met een dunschiller.

  3. Snij in parten en vervolgens in plakjes van ongeveer 3-4mm dikte.

  4. Giet een scheut olijfolie over de stukjes kelek.

  5. Dan een paar druppels azijn, naar smaak (niet te veel)

  6. Breng op smaak met zout...

  7. ...en kummel.

  8. Even omscheppen.

  9. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!