Salade van gerookte kipfilet
met Granny Smith en sojabonen
Salade de blanc de poulet fumé au pommes et haricots de soya
Salade van gerookte kipfilet
Ingrediënten
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Spoel de gedroogde sojabonen af en doe deze en een ruime kom
- Voeg hier ministens tweemaal het volume aan water aan toe
- Laat de bonen minstens 8 uur weken
- Giet het vocht af, spoel de bonen af onder de kraan en zet ze op in zout water, zodanig dat ze helemaal onder water staan
- Breng ze aan de kook. Blijf in de buurt van uw kookplaat want sojabonen koken snel over
- Kook de bonen in MINIMAAL 50 minuten gaar en laat ze in het water afkoelen.
-
- Maak een mooie gemengde sla van alleen groene bladslasoorten waarin rucola de hoofdrol speelt
- Snij de appels in dunne partjes en besprenkel deze onmiddellijk met citroensap om verkleuren te voorkomen. Hou ze apart
-
BEREIDING
- Maak een dressing van de mayonaise (klik voor recept), de mosterd, de room en de witte wijn
- Breng op smaak met wat zout en peper
- Schik de salade en de appel op de borden, laat de bonen uitlekken en voeg deze toe. Voeg de dressing toe. Klaar!
-
Een mooie frisronde witte wijn die de gerookte kip kan vergezellen, de sojaboon niet onderdrukt maar ondersteunt en de rucola het hoofd kan bieden. Een mooie fruitige dus. Iets in de richting van een niet al te complexe Chardonnay, bijvoorbeeld.