Salade tiède met filet van houtduif en rucola
Salade tiède au filet de pigeon et roquette
Frisse rucolasalade met warme gebakken houtduiffilet
Salade tiède met filet van houtduif en rucola
Ingrediënten
Instructies
-
Ontbenen
- Koop houtduiffilets of fileer deze zelf door de houtduif aan weerszijden in te snijden en vervolgens uw fileermes langs de ribbenkast naar onder te bewegen. U kunt het vel laten zitten voor een extra krokante bite of verwijderen.
- De rest van de houtduif is prima te gebruiken voor uw eigengemaakte "fond de vollaille" (klik voor recept)
-
Dressing
- Maak een vinaigrette (advies nodig? Klik op de link) van ½ deel olie, ¼ deel azijn en ¼ deel gevolgeltefond
- Breng op smaak met zout en peper
- Goed mengen met een staafmixer
-
Garnituur
- Bak de plakjes parmaham op een rooster in de oven op 100 C° tot ze krokant zijn
- Laat afkoelen
-
Houtduif
- Maak een klein beetje olie heet in een koekenpan en bak de duivenborst een paar minuten aan beide kanten. De filets moeten binnenin niet te gaar worden
- Bestrooi ze met zout en peper, haal ze uit de pan en leg ze aan de kant
-
Salade
Doe de gehalveerde druiven en de rucola in een kom en breng op smaak met wat vinaigrette.
-
Serveertip
- Leg de salade op de borden
- Trancheer de duivenborst in niet te dunne plakken en leg deze, samen met de krokante ham, bovenop de salade
- Garneer af met een paar lepeltjes dressing. Klaar!
-
Wijntip
Onze wijnsuggestie is een volle, rode wijn. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny kunnen zijn. Uit de Rhônevallei zouden wij gaan voor een Coteaux du Tricastin, een Crozes-Hermitage, of een simpelere Côtes du Rhône.