Print opties

Salade tiède Cypriote

Frisse salade met warme gebakken halloumi

Cooking Method
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Beschrijving

Halloumi is een van origine Cypriotische geitenkaas. Hij wordt tegenwoordig ook van schapen- en koemelk gemaakt. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit zodat deze eiwitten afscheidt. Heerlijk voor in een "lauwe" salade.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen gemengde gesneden bladsla
  • 250 grammen halloumi
  • 60 milliliters olijfolie
  • 30 milligram johannesbroodsiroop
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 snufje zout
  • Keukengerei
  • Palletmes
  • Koekenpan
Instructies
  1. Snijden

    Snij de kaas in plakken van net geen centimeter dik.

  2. Bakken

    Schenk olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak hier de plakken om en om goudbruin in. Zonder olie kan ook.

  3. Goudbruin

    De halloumi wordt goudbruin aan de buitenkant. Verwacht niet dat de kaas binnenin gaat smelten, zoals sommige andere kazen zouden doen. De kaas wordt binnenin gewoon warm, niet meer.

  4. Serveertip:
    • Maak ondertussen een dressing van de olie, de siroop, de azijn en een snufje zout
    • Maak hiermee de gemengde sla aan
    • Snij de plakjes halloumi in blokjes en voeg deze op het allerlaatst, op de borden, toe aan de salade
    • Serveer zolang de halloumi nog warm is
Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!