Print opties

Salade avocado en garnalen

Salade avocat et crevettes

Cooking Method ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Beschrijving

Lekker fris

Een heerlijke variant op de traditionele garnalencocktail. Iets minder pittig van smaak dan zijn klassieke variant, wellicht daardoor door velen beschouwd als moderner, meer van deze tijd.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 3 avocado's
  • 12 druppels citroensap
  • 3 eetlepels mayonaise (zie recept)
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 12 druppels worcestershiresaus
  • 1 handjevol bladsla
  • paar toefjes peterselie
  • zout en peper (naar smaak)
  • 500 grammen gepelde garnalen (liefst Hollandse, maar Noorse kan ook en zelfs rivierkreeftenstaarten kunnen)
Instructies
  1. Zet de ingrediënten klaar.

    • U ziet het – veel is er niet voor nodig. Gebruikt u Hollandse garnalen – let dan goed op wat u in huis haalt. Er zit nogal wat prijsverschil in Hollandse garnalen…..en dat heeft een goede reden
    • Kies een eetrijpe avocado
    • Voor dit gerecht is een willekeurige bladsla OK. Op de afbeelding ziet u wasabirucola, maar het had best iets anders kunnen zijn. Het is meer voor het oog, in dit geval.
  2. AVOCADO SNIJDEN

    Snij om de pit van de avocado heen om deze in 2 gelijke helften te verdelen en verwijder de pit.

  3. AVOCADO LEGEN

    Haal met een grote soeplepel het vruchtvlees van de halve avocado’s uit de schil in één vlotte beweging. Hou de schil apart.

  4. VRUCHTVLEES SNIJDEN

    Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. BEDJE VAN SLA

    Maak op de borden een basis van bladsla voor het oog.

  6. GARNALEN EN AVOCADO

    Voeg de garnalen bij de avocado, voeg citroensap en worcestershiresaus toe …

  7. …en meng voorzichtig door elkaar. Voeg nu achtereenvolgens de yoghurt en de mayonaise toe. Wij raden aan zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Klik hier voor het recept. Meng nogmaals voorzichtig en breng eventueel op smaak met zout (voorzichtig!!) en witte peper.

  8. Leg een lege schaal van de avocado op de sla.

  9. AFMAKEN

    Schep het mengsel in de avocadoschillen, garneer af met een toefje peterselie. Klaar!

    Dit recept  heeft een vegetarische variant. Laat de garnalen achterwege of vervang ze met vegan shrimpz of cashewnoten.

Keywords: crevettes, shrimp, avocado

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!