Salade avocat et crevettes
Lekker fris
Een heerlijke variant op de traditionele garnalencocktail. Iets minder pittig van smaak dan zijn klassieke variant, wellicht daardoor door velen beschouwd als moderner, meer van deze tijd.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snij om de pit van de avocado heen om deze in 2 gelijke helften te verdelen en verwijder de pit.
Haal met een grote soeplepel het vruchtvlees van de halve avocado’s uit de schil in één vlotte beweging. Hou de schil apart.
Snij het vruchtvlees in blokjes.
Maak op de borden een basis van bladsla voor het oog.
Voeg de garnalen bij de avocado, voeg citroensap en worcestershiresaus toe …
…en meng voorzichtig door elkaar. Voeg nu achtereenvolgens de yoghurt en de mayonaise toe. Wij raden aan zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Klik hier voor het recept. Meng nogmaals voorzichtig en breng eventueel op smaak met zout (voorzichtig!!) en witte peper.
Leg een lege schaal van de avocado op de sla.
Schep het mengsel in de avocadoschillen, garneer af met een toefje peterselie. Klaar!
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat de garnalen achterwege of vervang ze met vegan shrimpz of cashewnoten.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!