Print opties

Runderspareribs, oven+BBQ

Simpel receptje uit de USA

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 50 min Cook Time: 10 min Rest Time: 5 uur Total Time: 6 uren
Servings 10
Beschrijving

In Nederland zijn beef ribs minder populair dan varkensspareribs. Maar ze zijn in opkomst! Ze hebben wat meer aandacht nodig om het vlees mooi mals te krijgen, maar als als dat dan is gelukt....hmmm!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Vlees:
  • 2 kilogram runderspareribs (ongeveer een full rack)
  • 1 theelepel zout
  • 200 milliliters barbecuesaus (naar keuze)
  • olijfolie
  • Keukengerei:
  • Barbecue
  • Huishoudfolie
  • Penseel
  • 1 (Hout)oven
  • Uitbeenmes
  • Ovenschaal
  • Zilverpapier
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Voorbereiding:
    • Zorg voor een (hout)oven op 180℃
    • Maak de ribben schoon door alle vliezen te verwijderen met een uitbeenmes
    • Smeer de ribben in met het zout
  2. Flink wat van uw favoriete BBQ-saus erop.

  3. Uitsmeren met een penseel.

  4. Naar keuze nog wat knoflook uit de pers en daarna insmeren met olijfolie.

    • Inpakken in huishoudfolie
    • minstens 5 uur laten marineren in de koelkast
    • Haal het vlees uit de folie
    • Leg in een ovenschaal
    • Bedek met aluminiumfolie
    • Plaats een zwaar deksel op de ovenschaal om deze goed af te sluiten
    • Gaar in 40-60 minuten (kerntemperatuur = 50 graden)
  5. Leg vervolgens op een hete barbecue en grill af tot een mooi korstje is verkregen (5-10 minuten). Klaar!

  6. Lekker met home fries en coleslaw (zie recepten).

Keywords: ribs, beef, tuinkeuken, buitenkeuken, kamado, ugly, pitmaster

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!