Runderspareribs, oven+BBQ

pinit

Simpel receptje uit de USA

Runderspareribs, oven+BBQ

Difficulty: Beginner Prep Time 50 min Cook Time 10 min Rest Time 5 uur Total Time 6 uren
Servings: 10

Description

In Nederland zijn beef ribs minder populair dan varkensspareribs. Maar ze zijn in opkomst! Ze hebben wat meer aandacht nodig om het vlees mooi mals te krijgen, maar als als dat dan is gelukt....hmmm!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vlees:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • Zorg voor een (hout)oven op 180℃
    • Maak de ribben schoon door alle vliezen te verwijderen met een uitbeenmes
    • Smeer de ribben in met het zout
  2. Flink wat van uw favoriete BBQ-saus erop.

  3. Uitsmeren met een penseel.

  4. Naar keuze nog wat knoflook uit de pers en daarna insmeren met olijfolie.

    • Inpakken in huishoudfolie
    • minstens 5 uur laten marineren in de koelkast
    • Haal het vlees uit de folie
    • Leg in een ovenschaal
    • Bedek met aluminiumfolie
    • Plaats een zwaar deksel op de ovenschaal om deze goed af te sluiten
    • Gaar in 40-60 minuten (kerntemperatuur = 50 graden)
  5. Leg vervolgens op een hete barbecue en grill af tot een mooi korstje is verkregen (5-10 minuten). Klaar!

  6. Lekker met home fries en coleslaw (zie recepten).

Keywords: ribs, beef, tuinkeuken, buitenkeuken, kamado, ugly, pitmaster

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?