Print opties

Rolletje witlof met spek

Cooking Method , ,
Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk ouderwets:

Rolletje witlof-met-spek uit de oven. Traditioneel bijgerecht uit de Nederlandse keuken.  Goed te combineren met tal van gerechten, supergemakkelijk en echt lekker!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 stronken witlof (kalkoenborst)
  • 4-8 plakjes gerookt spek (liefst wat dikker, bijv. pannenkoekspek)
  • 2 eetlepels boter (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Oven (of grillplaat)
  • 4 Ovenschaal
  • Aluminiumfolie
Instructies
  1. Doe een flinke scheut gesmolten boter in een ovenvaste schaal. Wij hebben gekozen voor gewone boter. Geklaarde boter 0f ghee kan ook.

  2. Laat de stronken witlof heel

  3. Wikkel ze in een plakje spek

  4. Heteluchtoven

    Zet in een oven op 160 graden en braad tot het spek mooi gekleurd is

    • Haal de schaal uit de oven en sluit deze goed af met zilverpapier
    • Plaats terug in de oven, nu op 100 graden, en stoof in 15 minuten (controleer met een vork) gaar. Klaar!
Keywords: witlof

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!