Print opties

BBQ-varkensrollade uit de kamado

Roulade de filet de porc au feu de bois

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijke, oerhollandse kost

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 750-100 grammen varkensfilet
  • 75 grammen boter
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Kamado
  • Trancheermes
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is wat we zoeken. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter). 

    • Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie. Een rolladenet kan ook (zie afbeelding bovenaan dit recept)
    • Kruid de rollade met zout en peper
  2. Steek de houtskool in de kamado aan en voer de temperatuur op tot naar 220 °C.

    • Leg de rollade op het rooster en sluit de deksel van de kamado
    • Gril de rollade ongeveer 50 minuten. Draai het vlees elke 5 minuten een klein stukje
    • De rollade is klaar als deze een kerntemperatuur van 58 °C heeft bereikt; raadpleeg onze kerntemperaturentabel
  3. Laat de rollade 5 minuten rusten voor u hem aansnijdt (rijpen)

Keywords: rouleau, rollade, binden, varken, barbecue, bbq, kamado

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!