BBQ-varkensrollade uit de kamado

Helemaal zelf maken - from scratch
pinit

Roulade de filet de porc au feu de bois

BBQ-varkensrollade uit de kamado

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 1 uur Total Time 1 uur 15 minuten
Servings: 4

Description

Heerlijke, oerhollandse kost

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is wat we zoeken. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter). 

    • Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie. Een rolladenet kan ook (zie afbeelding bovenaan dit recept)
    • Kruid de rollade met zout en peper
  2. Steek de houtskool in de kamado aan en voer de temperatuur op tot naar 220 °C.

    • Leg de rollade op het rooster en sluit de deksel van de kamado
    • Gril de rollade ongeveer 50 minuten. Draai het vlees elke 5 minuten een klein stukje
    • De rollade is klaar als deze een kerntemperatuur van 58 °C heeft bereikt; raadpleeg onze kerntemperaturentabel
  3. Laat de rollade 5 minuten rusten voor u hem aansnijdt (rijpen)

Keywords: rouleau, rollade, binden, varken, barbecue, bbq, kamado

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?