Print opties

Rollade van varkensfilet uit de braadpan

Roulade de filet de porc

Cuisine ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijke, oerhollandse kost

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 750-100 grammen varkensfilet
  • 75 grammen boter
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Braadpan
  • Trancheermes
  • Garde
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is wat we zoeken. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter). 

    • Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie
    • Kruid de rollade met zout en peper
    • Boter laten smelten in een braadpan. Boter niet laten verbranden!
    • Het vlees rondom dichtschroeien en de warmtebron verminderen
    • Vervolgens het vlees uit de pan halen en een half kopje warm water toevoegen (deglaceren)
    • Even op temperatuur brengen en de bakresten losroeren met een garde
    • Nu kunt u het vlees terugleggen en het deksel op de pan doen.
    • De totale bereidingstijd is ongeveer 55 minuten
    • Denkt u er wel aan de rollade regelmatig om te draaien. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel.
  2. Laat de rollade 5 minuten rusten voor u hem aansnijdt (rijpen)

Keywords: roleau, rollade, binden, varken, braadpan, cocotte

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!