Rollade van varkensfilet uit de braadpan
Helemaal zelf maken - from scratch
Roulade de filet de porc
Rollade van varkensfilet uit de braadpan
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is wat we zoeken. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter).
-
- Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie
- Kruid de rollade met zout en peper
-
- Boter laten smelten in een braadpan. Boter niet laten verbranden!
- Het vlees rondom dichtschroeien en de warmtebron verminderen
- Vervolgens het vlees uit de pan halen en een half kopje warm water toevoegen (deglaceren)
- Even op temperatuur brengen en de bakresten losroeren met een garde
-
- Nu kunt u het vlees terugleggen en het deksel op de pan doen.
- De totale bereidingstijd is ongeveer 55 minuten
- Denkt u er wel aan de rollade regelmatig om te draaien. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel.
-
Laat de rollade 5 minuten rusten voor u hem aansnijdt (rijpen)