Print opties

Rollade van varkensfilet aan het spit

Roulade de filet de porc au tournebroche

Cuisine ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijke, oerhollandse kost

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 750-100 grammen varkensfilet
  • 75 grammen boter
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Spit
  • Trancheermes
  • Oven met grill
Instructies
  1. Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is wat we zoeken. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter). 

    • Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie
    • Kruid de rollade met zout en peper
    • Bevestig de varkensrollade aan het spit
    • Bestrijk de rollade met de gesmolten boter en plaats het spit terug in de oven
    • Zet de grill-functie van de oven aan en stel de temperatuur in op 250 graden
    • Grill de varkensrollade gaar in ongeveer 30 tot 45 minuten. Als u een kernthermometer heeft: Kern 62 °C. Zie voor meer informatie onze kerntemperaturentabel
    • Als de rollade een mooie bruine korst heeft gekregen en gaar is, schakel de oven uit. Laat de rollade aan het spit hangen, voor ongeveer 10 minuten in de oven met gesloten deur – om deze nog even na te laten garen.
  2. Snijd de gegrilde varkensrollade in mooie plakken en serveer deze warm.

Keywords: roleau, rollade, binden, varken, filet, spit

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!