Rôti d'épaule d'agneau
Zo'n rollade van bij de slager - niks mis mee natuurlijk. Maar stel u eens voor...helemaal zelf maken. Hartstikke leuk en een voldoening dat het geeft...waanzinnig. We nemen u stap voor stap mee op dit avontuur.
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooie lamsbout. Bij de Turkse slager geen probleem, bij de Nederlandse slager zult u waarschijnlijk wat langer moeten zoeken.
Leg daar de rollade bovenop.
Flink wat zwarte peper...
Smelt de geklaarde boter in een cocotte en laat goed heet worden.
...totdat de rollade een egale kleur heeft verkregen aan alle zijden.
Leg de kruiden van de marinade bovenop het vlees (niet in de boter.
Verlaag de hittebron en braad de rollade in 2 uur gaar.
U zult zien dat de rollade redelijk geslonken is dat er veel braadvocht is ontstaan - een heerlijk basis voor uw jus.
Hou het vlees even apart terwijl u...
..het braadvocht filtert in een schone sauspan en...
...vervolgens inkookt (reduceert) tot een lekkere glanzende jus overblijft. Blijf wel letten op het zoutgehalte.
Lekker met in de schil gekookte aardappelen en groene groente.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!