Risotto alla crema di zucca

Risotto au potiron
pinit

Risotto met pompoen

Difficulty: Gevorderd Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel).

  3. Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar.

  4. Deglaceer (blus af) met droge witte wijn.

  5. Voeg nu de pompoen toe, parmentier gesneden.

    • Spatel goed door elkaar
    • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
  6. Serveertip:

    SERVEERTIP

    Schaaf met een truffelschaaf wat Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto

    Truffelschaaf
Keywords: rijst, risotto, pompoen, pumpkin, halloween, potiron

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?