Risotto ai funghi misti
Risotto aux aux champignons mêlés
Risotto met gemengde paddenstoelen
Risotto ai funghi misti
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
Snij 4 plakken guanciale van zo’n 2mm dik.
VOORAF
- Grill de plakjes guanciale en de in plakjes gesneden (eminceren) shi-take (kastanjechampignons kunnen ook prima) op een grillplaat tot de guanciale mooi krokant is en de paddestoelen een kleurtje hebben
- Hak de gedroogde funghi porcini fijn
- Hak de sjalot fijn
-
- Smelt 20g boter in een ruime pan
- Zet hierin de zeer fijn gehakte sjalot aan totdat deze glazig wordt
-
- Voeg de rijst en de funghi porcini toe
- Laat deze even in de boter op hun gemak komen terwijl u er zachtjes in roert
-
- Deglaceer (blus af) met droge witte wijn
- Reduceer tot de wijn verdampt is
-
- Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
- Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
-
Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
-
Mantecare
- Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
- Breng op smaak met zout en peper
-
- Voeg nu de helft van de geraspte Parmezaanse kaas (of Grana Padano) toe en roer nog een keer goed om
- Serveer met een krokant plakje guanciale per bord. Zet de rest van de geraspte kaas op tafel. Klaar!