Risotto al salmone affumicato
Risotto au saumon fumé
Risotto al salmone affumicato
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
VOORBEREIDING
Maak een mooie fumet de poisson (visbouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
Stoof de fijn gesnipperde sjalot in wat boter op laag vuur tot ze doorzichtig worden.
-
Voeg nu de rijst toe.
-
- Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant
- Voeg de wijn toe en laat indampen tot de helft
-
Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat
-
-
Als de rijst beetgaar is de gesnipperde gerookte zalm toevoegen en voorzichtig door de risotto scheppen.
-
Vervolgens doen we hetzelfde met de mascarpone
-
Mantecare
- Nu even een klontje ijskoude boter door de risotto roeren (mantecare)
- Nu kunt u hem op smaak brengen met wat zout (en eventueel peper). Klaar!
-
Serveertip:
In tegenstelling tot een heleboel andere risotto's is het niet gebruikelijk, deze risotto met geraspte kaas te serveren. Leg voor de sier een paar reepjes gerookte zalm op de borden.
-
WIJNTIP
Een mooie rosé. Een Alezio, bijvoorbeeld.