Risotto alle foglie di vite

Risotto aux feuilles de vigne
pinit

Risotto met wijnbladeren

Difficulty: Gevorderd Prep Time 35 min Cook Time 20 min Total Time 55 minuten
Servings: 4

Description

Een recept uit de wijngaard

Vroege zomer, een frisse ochtend. De druivenranken worden gesnoeid en opgebonden. De lange uitlopers ztten vol blad. Doodzonde om weg te gooien. Dolma's! Natuurlijk! (zie recept). Maar wat dat u van een "impromptue"? Een heerlijke risotto van wijnbladeren ? Lees verder!

 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding
    • Prepareer 4 wijnbladeren per portie risotto. Hier ziet u hoe
    • Hak er daarvan 1 per portie risotto ragfijn
    • Doe hetzelfde met 4 blaadjes munt en 4 takjes peterselie
    • Snij de saucijzen of verse worst open en verwijder de vulling. Het velletje mag weg. Zelf maken? Klik hier voor het recept.
    • Vermeng de rijst, de worstvulling, de gesneden wijnbladeren en de kruiden
    • Breng op smaak met zout
  2. Eerst:

    Maak 12 dolma's (zie recept) met het rijstmengel

  3. Leg ze strak regen elkaar in een passend pannetje en zet ze op, tot de rand in groentebouillon (zie recept). Laat ze, afgesloten met een deksel, 16 minuten garen.

  4. Ondertussen:

    Giet een flinke scheut olijfolie in een pannetje en laat warm worden

    • Voeg het overgebleven rijstmengsel toe
    • Schep een paar keer goed om
    • Voeg 1/4 lime toe (alleen het sap)
    • Giet de wijn erbij en blus af (deglaceren)
    • Voeg groentebouillon toe
    • Breng aan de kook en blijf bouillon toevoegen als het teveel verdampt
    • Laat langzaam reduceren op laag vuur
    • Na zo'n 15 minuten is de risotto gaar en smeuïg
  5. Leg de risotto op de borden.

  6. Daar bovenop de dolma's.

  7. Maak af met een fikse scheut van uw beste olijfolie. Klaar!

Keywords: rijst, risotto, saucijs, worst, wijnblad

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?