Supergrote ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en een traditionele tomatensaus
Eigengemaakte pasta met een heerlijke vulling en een rijke saus. Echt eens proberen.
Snij plakken van de guanciale en snij deze vervolgens in brunoise.
Bak de guanciale mooi krokant uit.
Stoof de spinazie in aanhangend water gaar.
Laat uitlekken in een zeef. Hoe droger, hoe beter.
Snij de afgekoelde spinazie fijn.
Vermeng de ricotta met de uitgebakken guanciale, de spinazie en 50-70g geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout (indien nodig) en een vleugje nootmuskaat.
Leg op ieder vierkantje deeg een bolletje vulling.
Zorg dat uw sugo (traditionele Italiaans tomatensaus) warm is. Zie recept.
Kook de ravioloni al dente (4 minuten zouden moeten volstaan).
Laat ze goed uitlekken en leg ze op voorverwarmde borden.
Maak af met de sugo en flink wat geraspte (op de rasp of in een food processor - zie filmpje) Parmezaanse kaas of grana Padano. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!