Pulled pork

pinit

Een Texaanse lekkernij

Pulled pork

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 5 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 35 minuten
Servings: 10

Description

Slow cooking op z’n best

Pulled pork. Niet weg te denken uit de menu’s van tal van eetgelegenheden in de VS, vooral de zuidelijke staten. Heerlijk als hoofdgerecht, schitterend op een lekker knapperig broodje. Serveer het met authentieke Amerikaanse cole slaw (klik voor recept) en voor u het weet wanen uw tafelgasten zich op een ranch in Texas!

Pulled pork is een typisch voorbeeld van slow cooking. U kunt het maken in een slow cooker, op de barbecue, in de oven, zelfs op het fornuis. Als u het maar langzaam doet! Wij geven u in dit receptje een variant die in een gesloten braadpan in de oven wordt gemaakt.

Pulled pork wordt gemaakt van varkensnek, procureur, varkensschouder. Het is “familie” van een Cubaans gerecht, de beroemde en overheerlijke  Ropa Vieja.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Pak een mooi stuk varkensvlees. Een Boston Butt, procureur of varkensnek zijn het beste. Het moet niet te mager zijn.

    • Wrijf het vlees goed in met de mosterd en de bbq-saus. Kruid, indien gewenst, bij met zout en peper. Bind het vlees eventueel op als een rollade, maar niet te strak (klik hier voor de instructies). Of dit nodig is hangt af van de vorm, als u een mooi geleidelijk, dik stuk heeft, hoeft het niet. Is het wat platter uitgevallen, kan het zin hebben, voor een gelijkmatigere garing
    • Laat het vlees een nachtje marineren
  2. KOOKVOCHT EN BOUQUET

    Zet de gesnipperde ui aan in een cocotte of braadpan met de olijfolie (glaceren)

  3. Als de ui mooi glazig is, afblussen met de bouillon (klik voor recept) en de azijn (deglaceren).

  4. Aan de kook brengen, alle andere ingrediënten (behalve de tijm) door het vocht roeren en even laten pruttelen. 

  5. Vervolgens het vlees toevoegen, takje tijm erbij, 

  6. deksel erop en in de oven.

    MINSTENS 5 UUR GAREN

    • Nu heeft u alle tijd. Het vlees moet nu minstens 5 uur garen. U kunt aan het vlees zien wanneer het gaar is. Dan valt het letterlijk in sliertjes uit elkaar. Als het zover is kunt u het vlees met 2 vorken helemaal uit elkaar trekken
    • Doe je sliertjes terug in het kookvocht en schep het geheel een paar keer goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met zout. Klaar!
  7. WIJNTIP

    We zouden bijna zeggen: “Bootleg of moonshine!” – huisgestookte, clandestiene sterke drank voor echte mannen! Maar een mooie Californische Chardonnay kan natuurlijk ook. Of een Budweisertje… ook een idee!

Keywords: pulled pork, bbq, slow, cooking

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *