Print opties

Plátano frito

Cubaanse gefrituurde bakbanaan (plataan)

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 2 min Cook Time: 5 min Total Time: 7 minuten
Servings 4
Beschrijving

Wie  op Cuba is geweest weet het – naast ropa vieja zijn er nog twee zaken die als nationale dis de boventoon voeren: rijst met bruine bonen (moros y cristianos) en gebakken bakbanaan (platano). Deze twee worden dan ook traditioneel samen met ropa vieja  (Klik hier voor het recept) geserveerd.

[caption id="attachment_2928" align="aligncenter" width="300"]Ropa vieja con moros y cristianos Ropa vieja con moros y cristianos[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 300 grammen rijst
  • 1 ui (middelgroot)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 Spaanse peper (versnipperd)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • Lekker bij: ropa vieja (zie recept)
Instructies
  1. BAKBANAAN, PLATAAN

    In Afrika, Azië en Zuid-Amerika wordt deze banaan, die men alleen kan eten als hij gegaard is, veel tegen.

  2. BEREIDING

    • Schil de plataan (bakbanaan)
    • Snij hem in schijfjes van iets meer dan een halve centimeter dikte
    • Zet een pan met olijfolie op en verwarm deze tot +/- 160 graden
    • Frituur de schijfjes tot ze goedgeel en gaar zijn
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Bestrooi met zout naar smaak. Klaar!
Keywords: plataan, bakbanaan, friteuse

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!