Moros y cristianos

Cubaanse witte rijst met zwarte bonen
pinit

Cubaanse witte rijst met zwarte bonen

Moros y cristianos

Prep Time 10 min Cook Time 1 uur Rest Time 12 uur Total Time 13 uren 10 minuten
Servings: 4

Description

De naam van deze Cubaanse specialiteit, die ook wel “moros con cristianos” genoemd wordt, stamt uit de tijd dat de musulmaanse Moren zij aan zij met de katholieke Spanjaarden leefden. De bonen vertegenwoordigen de Moren. de rijst de Spanjaarden. De zwarte bonen die voor deze dis worden gebruikt stammen uit Amerika. Moros y cristianos wordt vaak gegeten in combinatie een andere Cubaanse klassieker: Ropa vieja (Klik hier voor het recept).

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Bereiding:

    • Week de zwarte bonen een nacht in water
    • Giet ze af en zet ze op in ongeveer ½ liter water
    • Laat 20 tot 30 minuten zachtjes koken tot de bonen beetgaar zijn
    • Verhit de olie in een pan
    • Voeg uien, knoflook en Spaanse peper toe en zet dit geheel aan tot de ui glazig is (glaceren)
    • Voeg de bonen met het kookvocht toe aan dit mengsel
    • Doe de rijst erbij
    • Breng op smaak met zout (voorzichtig - het moet nog inkoken) en peper en roer zachtjes door elkaar
    • Laat langzaam inkoken (reduceren) tot het grootste deel van het water geabsorbeerd is
    • Temper de warmtebron dan, leg een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst gaar is en alle vloeistof is geabsorbeerd. Klaar! 

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?