Plátano frito

Gefrituurde bakbanaan
pinit

Cubaanse gefrituurde bakbanaan (plataan)

Difficulty: Beginner Prep Time 2 min Cook Time 5 min Total Time 7 minuten
Servings: 4

Description

Wie  op Cuba is geweest weet het – naast ropa vieja zijn er nog twee zaken die als nationale dis de boventoon voeren: rijst met bruine bonen (moros y cristianos) en gebakken bakbanaan (platano). Deze twee worden dan ook traditioneel samen met ropa vieja  (Klik hier voor het recept) geserveerd.

Ropa vieja con moros y cristianos
Ropa vieja con moros y cristianos

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. BAKBANAAN, PLATAAN

    In Afrika, Azië en Zuid-Amerika wordt deze banaan, die men alleen kan eten als hij gegaard is, veel tegen.

  2. BEREIDING

    • Schil de plataan (bakbanaan)
    • Snij hem in schijfjes van iets meer dan een halve centimeter dikte
    • Zet een pan met olijfolie op en verwarm deze tot +/- 160 graden
    • Frituur de schijfjes tot ze goedgeel en gaar zijn
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Bestrooi met zout naar smaak. Klaar!
Keywords: plataan, bakbanaan, friteuse

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?