Plátano frito
Gefrituurde bakbanaan
Cubaanse gefrituurde bakbanaan (plataan)
Plátano frito
Description
Wie op Cuba is geweest weet het – naast ropa vieja zijn er nog twee zaken die als nationale dis de boventoon voeren: rijst met bruine bonen (moros y cristianos) en gebakken bakbanaan (platano). Deze twee worden dan ook traditioneel samen met ropa vieja (Klik hier voor het recept) geserveerd.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
BAKBANAAN, PLATAAN
In Afrika, Azië en Zuid-Amerika wordt deze banaan, die men alleen kan eten als hij gegaard is, veel tegen.
-
BEREIDING
- Schil de plataan (bakbanaan)
- Snij hem in schijfjes van iets meer dan een halve centimeter dikte
- Zet een pan met olijfolie op en verwarm deze tot +/- 160 graden
- Frituur de schijfjes tot ze goedgeel en gaar zijn
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Bestrooi met zout naar smaak. Klaar!