Black Angus Picanha (staartstuk)
Slow cooking
Picanha de bœuf Angus
Black Angus Picanha (staartstuk)
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Leg het vlees klaar om op kamertemperatuur te komen (chambreren)
- Verwarm uw oven voor op 200° C.
- Wrijf de vetrand van het staartstuk in met verse, in een vijzel vermalen knoflook
- Pak het vlees in cellofaan en laat het een uur rusten buiten de koelkast
- Haal het vlees nu weer uit de verpakking en spoel het af onder de kraan
- Droog het met keukenpapier en kruid het met zout en peper
-
Bereiding van het vlees:
Maak in een cocotte of braadpan 75 g geklaarde boter zeer heet en schroei het vlees in 2-3 minuten aan alle kanten dicht.
-
-
- Sluit de pan vervolgens af met een deksel en plaats de pan in de oven. (Let er wel op dat het handvatten van uw pan en deksel tegen de hitte moeten kunnen).
- Laat het vlees in 35-45 minuten mooi garen. 55° C is de ideale kerntemperatuur.
- Wanneer het vlees klaar is, uit de pan halen en bedekken met aluminiumfolie. 10 minuten laten rusten (rijpen)
- De bakresten losroeren en van het bakvocht en lekkere jus maken. Deze jus zeven.
-
- Peulen blancheren (= 2 minuten koken in zout water, uit het water vissen, in een bad met koud water laten schrikken, en vervolgens in het kookwater weer koken tot ze beetgaar zijn)
- Afgieten en even aanstoven met boter
-
Serveertip:
Maak de borden op met het vlees. Drapeer de saus over het vlees. Gevulde aardappel erbij (klik voor recept), wat peultjes, klaar! Vergeet niet de jus op tafel te zetten. Dit vlees is heerlijk met wat extra jus. -
Wijntip:
Een lichte rode wijn. Wij kiezen voor een Bardolino uit Trentino.