Gevulde aardappel
Pomme de terre farcie
Pomme de terre farcie
Gevulde aardappel
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Piepers koken
Kies voor een geschikte aardappel. Niet te kruimig, niet te romig. Niet te vastkokend. Ik hou het het liefste bij een mooie stevige aardappel die goed diepgeel is. Dit is voor de structuur belangrijk, maar ook voor de kleur. Het beste resultaat behaalt u door verschillende soorten te gebruiken.
- Kook de aardappels in de schil in zout water
- Wanneer ze gaar zijn 2 ervan half doorsnijden, met een lepel uithollen zodat een stevige rand overblijft
-
Zeef, groentemolen of pers?
- De andere helften en de andere aardappels schillen en aardappels door een zeef drukken met een houten lepel
- Van dit aardappelmengsel een puree maken door 15 g boter en naar behoeven half om half room en WARME melk toe te voegen (koude melk verhoogt de kans op klonteren)
- Breng op smaak met zout
- Op het laatst de gehakte verse basilicum toevoegen
-
Serveertips:
Het geheel overbrengen in een spuitzak met kartelspuitsuk en de puree in de aardappelschillen spuiten. Eventueel nog even gratineren onder de grill van uw oven. Klaar!