Ouderwets lekker
Nu eens geen appeltaart maar perentaart. Ei-gen-lijk veel lekkerder, maar daar kom je bij een Nederlands publiek niet ver mee. We zeggen dus gewoon: een grappig alternatief:)
Beboter de vorm.
Maak de vanille schoon. Kijk hier hoe. Gebruik de helft van de zaden en van de schillen. Laat in wat hete melk trekken. Vis de schil eruit.
Voeg nu de room toe en vermeng goed.
Snij van één peer een plak af. Heeft u straks nodig voor de versiering van de taart. Schil de peren, halveer ze en verwijder steeltje en klokhuizen.
Snij de helften in vrij dunne plakjes.
Snij de bovenste overtollige rand af door er met een deegroller overheen te rollen. Met een schep mesje kan het ook.
Bouw de taart op door de plakjes peer in een waaiermotief, laag voor laag, in de springvorm te leggen.
Heerlijk met kaneelijs en een glaasje Calvados of Poire William.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!