Perentaart
Ouderwets lekker
Perentaart
Description
Nu eens geen appeltaart maar perentaart. Ei-gen-lijk veel lekkerder, maar daar kom je bij een Nederlands publiek niet ver mee. We zeggen dus gewoon: een grappig alternatief:)
Voor een springvorm van 24cm
Keukengerei:
Instructies
-
- Oven voorverwarmen op 160° C
- Maak een pâte brisée zoals aangegeven in dit recept
- Maak er een bal van
- Bedek met een doek en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast
-
Beboter de vorm.
-
- Bestuif de werkbank met bloem
- Het deeg met een roller zo gelijkmatig mogelijk uitrollen op 6-7 millimeter
-
Maak de vanille schoon. Kijk hier hoe. Gebruik de helft van de zaden en van de schillen. Laat in wat hete melk trekken. Vis de schil eruit.
-
- Voeg de melk met de vanille nu bij de losgeroerde eieren
- Schep er 2 eetlepels suiker bij
-
Voeg nu de room toe en vermeng goed.
-
Snij van één peer een plak af. Heeft u straks nodig voor de versiering van de taart. Schil de peren, halveer ze en verwijder steeltje en klokhuizen.
-
Snij de helften in vrij dunne plakjes.
-
Snij de bovenste overtollige rand af door er met een deegroller overheen te rollen. Met een schep mesje kan het ook.
-
Bouw de taart op door de plakjes peer in een waaiermotief, laag voor laag, in de springvorm te leggen.
-
- Leg de de plak peer die u eerder had gemaakt in het midden van de taart
- Giet de vorm vol met het ei-en-roommengsel
- Plaats de taart in het midden van de over en bak goudbruin in ongeveer 2 uur
-
Heerlijk met kaneelijs en een glaasje Calvados of Poire William.