Perentaart

Een Europese klassieker
pinit

Ouderwets lekker

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 120 min Rest Time 1 uur Total Time 3 uren 15 minuten
Cooking Temp: 160  °C

Description

Nu eens geen appeltaart maar perentaart. Ei-gen-lijk veel lekkerder, maar daar kom je bij een Nederlands publiek niet ver mee. We zeggen dus gewoon: een grappig alternatief:)

Voor een springvorm van 24cm

Keukengerei:

Instructies

    • Oven voorverwarmen op 160° C
    • Maak een pâte brisée zoals aangegeven in dit recept
    • Maak er een bal van
    • Bedek met een doek en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast
  1. Beboter de vorm.

    • Bestuif de werkbank met bloem
    • Het deeg met een roller zo gelijkmatig mogelijk uitrollen op 6-7 millimeter
  2. Maak de vanille schoon.  Kijk hier hoe. Gebruik de helft van de zaden en van de schillen. Laat in wat hete melk trekken. Vis de schil eruit.

    • Voeg de melk met de vanille nu bij de losgeroerde eieren
    • Schep er 2 eetlepels suiker bij
  3. Voeg nu de room toe en vermeng goed.

  4. Snij van één peer een plak af. Heeft u straks nodig voor de versiering van de taart. Schil de peren, halveer ze en verwijder steeltje en klokhuizen.

  5. Snij de helften in vrij dunne plakjes.

  6. Snij de bovenste overtollige rand af door er met een deegroller overheen te rollen. Met een schep mesje kan het ook.

     

  7. Bouw de taart op door de plakjes peer in een waaiermotief, laag voor laag, in de springvorm te leggen.

    • Leg de de plak peer die u eerder had gemaakt in het midden van de taart
    • Giet de vorm vol met het ei-en-roommengsel
    • Plaats de taart in het midden van de over en bak goudbruin in ongeveer 2 uur
  8. Heerlijk met kaneelijs en een glaasje Calvados of Poire William.

Keywords: taart, gebak, kopje koffie, peer, slagroom, doyenne, conference

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?