Paupiette de dinde aux épinards bardée au lard fumé
Paupiettes van kalkoen. Simpele kost maar dan wel weer leuk gepresenteerd.
Voorbereiding:
Kruid met zout en peper.
Schik de spinazie er bovenop.
Vouw de paupiettes dicht.
Afhankelijk van de hoeveelheid gangen die u serveert en of u grote eters heeft of juist niet, kunt u de paupiettes zo groot afsnijden als nodig.
Leg de paupiettes in een redelijk hete pan met wat boter of olie...
...en bak ze rondom snel goudbruin.
Leg een stukje roomboter in een ovenvaste schaal en voeg een dun bodempje groentebouillon toe.
Leg de paupiettes erbij en sluit af met zilverpapier.
Plaats in de oven en gaar langzaam tot de kalkoenfilet 63 graden kerntemperatuur heeft bereikt. Klaar!
Serveer met wat gegrilde koningoesterzammen en wat gestoofde zomergroentetjes.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!