Print opties

Paupiette van kalkoen met spinazie en spek

Paupiette de dinde aux épinards bardée au lard fumé

Cooking Method , , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 8 min Cook Time: 30 min Total Time: 38 minuten
Cooking Temp 120  °C
Servings 4
Beschrijving

Paupiettes van kalkoen. Simpele kost maar dan wel weer leuk gepresenteerd.

Ingrediënten
  • 4 x 50-100 grammen kalkoenfilet (kalkoenborst)
  • 150 grammen spinazie
  • zout en peper (naar smaak)
  • olijfolie
  • boter
  • 16 plakjes gerookt spek
  • 100 milliliters brodo vegetale (zie recept)
  • Keukengerei
  • Oven
  • Ovenvast schaaltje
  • Aluminiumfolie
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Verwarm de oven tot 120 graden
    • Snij de kalkoenfilet in handzame lapjes (trancheren)
    • Kook de spinazie beetgaar in aanhangend water, laat goed uitlekken en afkoelen
    • Snij 4 lange plakken gerookt spek af 
    • Leg de kalkoenfilet erop (barderen)
  2. Kruid met zout en peper.

  3. Schik de spinazie er bovenop.

  4. Vouw de paupiettes dicht.

  5. Afhankelijk van de hoeveelheid gangen die u serveert en of u grote eters heeft of juist niet, kunt u de paupiettes zo groot afsnijden als nodig.

  6. Leg de paupiettes in een redelijk hete pan met wat boter of olie...

  7. ...en bak ze rondom snel goudbruin.

  8. Leg een stukje roomboter in een ovenvaste schaal en voeg een dun bodempje groentebouillon toe.

  9. Leg de paupiettes erbij en sluit af met zilverpapier.

  10. Plaats in de oven en gaar langzaam tot de kalkoenfilet 63 graden kerntemperatuur heeft bereikt. Klaar!

  11. Serveertip:

    Serveer met wat gegrilde koningoesterzammen en wat gestoofde zomergroentetjes.

Keywords: kalkoen, borst, filet, spinazie, paupiette, spek, gerookt

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!