Print opties

Pâte brisée

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 12 min Rest Time: 1 uur Total Time: 1 uur 12 minuten
Beschrijving

Uit de traditionele Franse patisserie

Korstdeeg, kruimeldeeg wordt het ook wel genoemd. De basis voor allerlei heel beroemde taarten zoals tarte tatin, appeltaartquiche lorraine, en ga zo maar door. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 500g
  • 125 grammen roomboter
  • 250 grammen bloem
  • 1 eidooier
  • 60 milliliters water
  • zout
  • Keukengerei:
  • Zeef
  • Mengkom
Instructies
  1. Zet de bestanddelen klaar.

    • Zeef de bloem
    • Snij de koude boter en doe deze bij het meel
  2. Verdeel de boter door het meel door er met de vingertoppen in te knijpen.

  3. Voeg water en de eidooier toe.

  4. Kneed het deeg met koele hand, niet te lang,

  5. tot een samenhangend geheel. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Klaar!

Keywords: patesserie, gebak, taart, deeg, Frankrijk

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!