Scampi’s met pastinaaktagliatelle en crème fraîche

Scampis et tagliatelles de panais, crème fraîche
pinit

Scampis et tagliatelles de panais, crème fraîche

Scampi’s met pastinaaktagliatelle en crème fraîche

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 7 min Total Time 22 minuten
Servings: 4

Description

Recept met een ster

Pastinaak
Het was tot voor kort zo’n “vergeten groente”: de pastinaak (Pastinaca sativa –ook wel pinksternakel of witte wortel genoemd). Oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied maar al in de Middeleeuwen zeer populair in West-Europa. Later verdrongen, hoofdzakelijk door de aardappel, die in de 18e eeuw zijn intrede deed. Inmiddels volop terug, en terecht – pastinaak is heerlijk en….ontzettend geduldig: veel vaardigheid hebt u er net bij nodig.

Pastinaak
Pastinaak

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Was de pastinaken en schil ze met de dunschiller
    • Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan
    • Snij deze op de breedte van tagliatelle. Als het hart van de pastinaak te zacht is daarvoor, gebruik dat gedeelte dan niet. 
  2. BEREIDING

    • Laat de pastinaaktagliatelle zachtjes gaarstoven in een klein beetje boter
    • Blus af met wat wijn (deglaceren) en laat telkens indampen (reduceren)
    • Voeg een minuut of 5 vóór het serveren de crème fraîche toe voor een smeuïg geheel
    • Kruid ondertussen de scampi’s met peper en zout
    • Zet de gehakte ui aan in wat boter en laat het glazig worden (glaceren)
    • Voeg de peterselie en de scampi’s erbij en sauteer een minuut of twee voor een beetje kleur en de juiste garing
    • Schep een halve tl.  maanzaad door de pastinaaktagliatelle en schep deze een paar keer om
    • Leg vervolgens de pastinaaktagliatelle op het bord. Leg daar de scampi’s bovenop. Klaar!
Keywords: gamba, scampi, pastinaak, parsnip

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?