Farfalle alla crema di peperoni

Pasta met crème van paprika
pinit

Pâtes à la crème de poivrons

Farfalle alla crema di peperoni

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 2 min Cook Time 10 min Total Time 12 minuten
Servings: 4

Description

Farfalle alla crema di peperoni

Dit is supermakkelijk. Begin met een goede peperonata, gestoofde rode paprika's op z'n Italiaans.  Klik hier voor het recept. Er zijn paprikasliertjes in blik of pot in de handel, maar vaak zijn die te zuur. Zelf stoven is natuurlijk lekkerder. 

Rode paprika voor peperonata na het roosteren
Rode paprika voor peperonata na het roosteren

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

En verder:

Keukengerei:

Pasta met crème van walnoten

  1. Weeg de pasta af.

  2. Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.

    • Kook de pasta in ruim, zout water
    • Vlak voor het afgieten wat “acqua della pasta” (kookwater) achterhouden
    • Verwarm ondertussen de room op een matig vuurtje
    • Als de room kookt, even reduceren tot een lobbige saus
    • Voeg dan de paprika toe (klik hier voor het recept)
    • Hou een paar sliertjes apart voor de garnering
    • Vermaal nu alles met de staafmixer tot een gladde saus. Kan natuurlijk ook in de blender
    • Giet de pasta af en laat goed uitlekken
    • Voeg de saus toe en serveer. Klaar!
  3. Een jonge rode wijn met "een stevige bos hout voor de deur". Deze bijvoorbeeld.

    wijntip rode wijn
Keywords: pasta, crema, pepeoni, peperonata, peeproni, peperoni

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?