Farfalle alla crema di peperoni
Pasta met crème van paprika
Pâtes à la crème de poivrons
Farfalle alla crema di peperoni
Description
Farfalle alla crema di peperoni
Dit is supermakkelijk. Begin met een goede peperonata, gestoofde rode paprika's op z'n Italiaans. Klik hier voor het recept. Er zijn paprikasliertjes in blik of pot in de handel, maar vaak zijn die te zuur. Zelf stoven is natuurlijk lekkerder.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
En verder:
Keukengerei:
Pasta met crème van walnoten
-
Weeg de pasta af.
-
Breng zout water aan de kook en stort de pasta erin.
-
- Kook de pasta in ruim, zout water
- Vlak voor het afgieten wat “acqua della pasta” (kookwater) achterhouden
-
- Verwarm ondertussen de room op een matig vuurtje
- Als de room kookt, even reduceren tot een lobbige saus
- Voeg dan de paprika toe (klik hier voor het recept)
- Hou een paar sliertjes apart voor de garnering
- Vermaal nu alles met de staafmixer tot een gladde saus. Kan natuurlijk ook in de blender
-
- Giet de pasta af en laat goed uitlekken
- Voeg de saus toe en serveer. Klaar!
-
Een jonge rode wijn met "een stevige bos hout voor de deur". Deze bijvoorbeeld.