Penne ai funghi
Pâtes aux champignons bruns
Penne ai funghi
Description
Pasta ai funghi
Simpel en waanzinnig lekker: gewoon een bord heerlijke pasta met een ragfijn uitgebalanceerde saus. In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
FUNGHI
Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle eventuele zandresten zijn verwijderd.
-
Hak de sjalot heel fijn. Snij de champignons in fijne plakjes. Trifolare, zo noemen de Italianen dat. de Fransen - eminceren.
-
Doe een klontje boter in een sauteuse.
-
Zet de sjalot aan met wat boter en geef het een licht kleurtje (glaceren).
-
- Voeg de paddestoelen toe
- Laat even lekker braden maar pas op dat het niet aanbrandt
-
Blus af met de room (deglaceren).
-
- Laat indampen (reduceren) op een zacht vuurtje totdat een mooie dikke saus is ontstaan
- Breng op smaak met een snufje zout
-
PASTA KOKEN
- Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water
- Stort de pasta over in een vergiet wanneer deze al dente is, beetgaar
- Hou wat acqua della pasta apart (kookwater) om de pasta eventueel aan te lengen als de saus te droog uitvalt
- Vermeng de pasta met de saus en serveer
- Mocht u er een liefhebber van zijn kunt u wat Parmezaanse kaas of Grana Padano over het gerecht raspen. Klaar!
-
WIJNTIP
Een lichte, frisse, witte wijn. Deze bijvoorbeeld.