Penne ai funghi

Penne met kastagnechampignons
pinit

Pâtes aux champignons bruns

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Pasta ai funghi

Simpel en waanzinnig lekker: gewoon een bord heerlijke pasta met een ragfijn uitgebalanceerde saus. In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. FUNGHI

    Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle eventuele zandresten zijn verwijderd.

  2. Hak de sjalot heel fijn. Snij de champignons in fijne plakjes. Trifolare, zo noemen de Italianen dat. de Fransen - eminceren.

  3. Doe een klontje boter in een sauteuse. 

  4. Zet de sjalot aan met wat boter en geef het een licht kleurtje (glaceren).

    • Voeg de paddestoelen toe
    • Laat even lekker braden maar pas op dat het niet aanbrandt
  5. Blus af met de room (deglaceren).

    • Laat indampen (reduceren) op een zacht vuurtje totdat een mooie dikke saus is ontstaan
    • Breng op smaak met een snufje zout
  6. PASTA KOKEN

    • Kook ondertussen de pasta in ruim, gezouten water
    • Stort de pasta over in een vergiet wanneer deze al dente is, beetgaar
    • Hou wat acqua della pasta apart (kookwater) om de pasta eventueel aan te lengen als de saus te droog uitvalt
    • Vermeng de pasta met de saus en serveer
    • Mocht u er een liefhebber van zijn kunt u wat Parmezaanse kaas of Grana Padano over het gerecht raspen. Klaar!
  7. WIJNTIP

    Een lichte, frisse, witte wijn. Deze bijvoorbeeld.

    wijntip witte wijn
Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, funghi, penne rigate, pasta

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?