Pipe rigate alla crema di asparagi
Pasta met crème van groene asperges
Pâtes à la crème d’asperges vertes
Pipe rigate alla crema di asparagi
Description
Pasta alla crema di asparagi
Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken. Van dit recept zijn verschillende varianten! Kijk ook naar ons recept voor linguine met crème groene asperges. U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
En verder:
Keukengerei:
Pasta met creme van asperges
-
- Maak een groentenbouillon (brodo vegetale) zoals in dit recept aangegeven
- Was de asperges
- Snij 3cm van de punten af en leg deze apart
- Schraap het hardere gedeelte van de schil van de stelen met een aardappelschilmesje
- Snij de stelen in stukjes van ½ cm.
-
Bereiding:
- Breng de groentebouillon (klik voor recept) aan de kook
- Zet ondertussen in een koekenpan de knoflook aan met wat olie
- Verwijder de knoflook wanneer deze begint te kleuren en voeg de asperges, een snufje zout en wat peper toe
- Schep regelmatig om en laat even stoven
- Blus af met een stevige pollepel van de hete bouillon (deglaceren)
-
- Sluit af met een deksel en laat 10 minuten zacht stoven. Als de asperges te droog worden kunt u nog wat bouillon toevoegen
- Als de asperges te droog worden kunt u nog wat bouillon toevoegen.
- Haal de aspergepunten uit de pan en leg ze weer apart. U moet ongeveer 4 eetlepels groentebouillon en de aspergerondjes over hebben. Heeft u teveel bouillon, verhoog de warmtebron en laat indampen (reudceren). Te weinig? Voeg bouillon toe
-
Pureer de aspergerondjes en de bouillon met een staafmixer tot een gladde puree. Verwarm de room en voeg deze toe aan de puree. Giet de pasta af en vermeng het met de puree. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer met de aspergepunten bovenop.
-
WIJNTIP
Een lichte witte wijn, een hele jonge rode uit Lazio of deze guitige rosé, een Capalbio rosato Doс uit Toscane.