Grießnockerlsuppe

pinit

GRIESSNOCKERLSOEP

Grießnockerlsuppe

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 6

Description

Een Oostenrijkse specialiteit

Grießnockerl zijn verwant aan Knoedels (Knödel – klik voor recept) en gnocchi. Er zijn in Duitsland en Oostenrijk kant-en-klare mixen te koop. Zelf maken is natuurlijk leuker. Dus bij deze! 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Voor de Grießnockerl:

De bouillon. Maak een keuze:

Keukengerei:

Instructies

    • Maak een smakelijk runderbouillon, kalfsbouillon of groentebouillon. Klik voor de recepten op de links
    • Maak met een garde een smeuïg geheel van de boter (op kamertemperatuur), het ei, de nootmuskaat en het zout met een garde
    • Blijf mengen en voeg langzaam de griesmeel toe
    • Laat 10-15 minuten rusten
  1. BEREIDING

    • Breng de bouillon naar het kookpunt
    • Maak quenelles (bekijk hier de instructies) van de griesmeelmassa en laat deze in de bouillon glijden.
    • Zet de warmtebron uit en laat de griessknockerl 10 minuten garen (niet koken!)
    • Voeg nu wat kervel toe. Klaar!
Keywords: kervel, quenelle, bouillon

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?