Grießnockerlsuppe
GRIESSNOCKERLSOEP
Grießnockerlsuppe
Description
Een Oostenrijkse specialiteit
Grießnockerl zijn verwant aan Knoedels (Knödel – klik voor recept) en gnocchi. Er zijn in Duitsland en Oostenrijk kant-en-klare mixen te koop. Zelf maken is natuurlijk leuker. Dus bij deze!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Voor de Grießnockerl:
De bouillon. Maak een keuze:
Keukengerei:
Instructies
-
- Maak een smakelijk runderbouillon, kalfsbouillon of groentebouillon. Klik voor de recepten op de links
- Maak met een garde een smeuïg geheel van de boter (op kamertemperatuur), het ei, de nootmuskaat en het zout met een garde
- Blijf mengen en voeg langzaam de griesmeel toe
- Laat 10-15 minuten rusten
-
BEREIDING
- Breng de bouillon naar het kookpunt
- Maak quenelles (bekijk hier de instructies) van de griesmeelmassa en laat deze in de bouillon glijden.
- Zet de warmtebron uit en laat de griessknockerl 10 minuten garen (niet koken!)
- Voeg nu wat kervel toe. Klaar!