Italië, Frankrijk en Nederlands in een zinderende culinaire ontmoeting…
Heerlijk, in het seizoen: Asperges van eigen bodem! Ik heb ze deze keer gemaakt met gerookte zalm en Hollandaisesaus. Voor velen is Hollandaise toch wel “la morte sua”, zoals de Italiaanse koks zeggen, oftewel – hetgeen er het beste bij past. Hollandaisesaus (ook wel chique Sauce Hollandaise) is, om het eens oneerbiedig te zeggen, een warme mayonaise. Klik hier voor het recept.
Zelf maken is het leukst natuurlijk. Moeilijk? Welnee! Volg ons recept (klik op de link).
[caption id="attachment_228" align="aligncenter" width="300"]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak de asperges schoon. Klik op de link om te zien hoe.
Zet ook het water op voor de pasta
Snij de punten van de asperges, snij de rest in stukken van 2-3 cm. Hou de punten apart en voeg de stukken bij de pasta. Giet de hollandaisesaus over de pasta en serveer. Garneer af met blaadje shisoleaf of een ander takje leuks. Klaar!
Asperges laten zich goed combineren met frisse witte wijnen. De hollandaisesaus heeft meer nodig: een vollere witte wijn, om voldoende tegenwicht te kunnen bieden.
Een wat vollere Pinot Blanc uit de Elzas. Daar zouden wij voor gaan.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!