Pannenkoeken: de basis
Tegen het recept van Oma of moeder kunnen we natuurlijk niet op. Pannenkoeken - ze worden bij ons in Nederland zoveel gemaakt dat iedere familie er wel zijn eigen traditionele draai aan geeft. Pannenkoekenbeslag thuis is wat anders dan in het pannenkoekenhuisje, pannenkoekenbeslag kun je met zelfrijzend meel maken, met meel en gist, en met meel zonder gist; je kunt het maken met melk en met karnemelk - teveel om allemaal op te noemen. Laten we gewoon maar eens beginnen met een een basisrecept: een recept dat altijd lukt en altijd kan worden ingezet. Toch op zoek naar meer avontuur? Aan ons zal het niet liggen! Kijk dan eens naar de pannenkoekenbeslagen van (klik op de afbeeldingen):
[caption id="attachment_2714" align="aligncenter" width="300"] Crêpes Suzette[/caption] [caption id="attachment_4620" align="aligncenter" width="300"] Stracci Antrodoco: le pizzette[/caption] [caption id="attachment_981" align="aligncenter" width="300"] Blini's[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak van de ingrediënten een luchtig beslag door ze met een keukenmachine door elkaar te klutsen. Garde kan natuurlijk ook. Zorg ervoor dat de bloem eerst te zeven en het beslag lang te kloppen:
Laat rusten. Half uurtje is genoeg.
Ready to roll!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!