Pannenkoekenbeslag 1.01

pinit

Pannenkoeken: de basis

Pannenkoekenbeslag 1.01

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 3 min Rest Time 30 min Total Time 33 minuten

Description

Ja, die van je moeder is beter. 

Tegen het recept van Oma of moeder kunnen we natuurlijk niet op. Pannenkoeken - ze worden bij ons in Nederland zoveel gemaakt dat iedere familie er wel zijn eigen traditionele draai aan geeft. Pannenkoekenbeslag thuis is wat anders dan in het pannenkoekenhuisje, pannenkoekenbeslag kun je met zelfrijzend meel maken, met meel en gist, en met meel zonder gist; je kunt het maken met melk en met karnemelk - teveel om allemaal op te noemen. Laten we gewoon maar eens beginnen met een een basisrecept: een recept dat altijd lukt en altijd kan worden ingezet. Toch op zoek naar meer avontuur? Aan ons zal het niet liggen! Kijk dan eens naar de pannenkoekenbeslagen van (klik op de afbeeldingen):

Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
Stracci Antrodoco: le pizzette
Stracci Antrodoco: le pizzette
Blini's
Blini's

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor +/- 1,5 liter pannenkoekenbeslag 1.01:

Keukengerei:

Uit de Nederlandse keuken

  1. Maak van de ingrediënten een luchtig beslag door ze met een keukenmachine door elkaar te klutsen.  Garde kan natuurlijk ook. Zorg ervoor dat de bloem eerst te zeven en het beslag lang te kloppen:

    • klop de eieren los
    • vermeng ze met de melk
    • voeg al kloppend beetje voor beetje de bloem toe
    • bring op smaak met een snufje zout
  2. Laat rusten. Half uurtje is genoeg. 

  3. Ready to roll!

Keywords: pannenkoek, dessert, crespelle, bliny, palatcinka

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?