Onion rings

Amerikaans vingervoedsel
pinit

Salade van wittekool

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 3 min Rest Time 30 min Total Time 38 minuten
Servings: 4

Description

Amerikaans vingervoedsel

Onion rings (uienringen) zijn een populair fastfoodartikel in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en sommige delen van Azië. Ze horen te bestaan uit uiringen, ondergedompeld in beslag (en soms paneermeel) en vervolgens gefrituurd. Inmiddels bestaat in de industrie ook een versie op basis van uienpasta. De precieze oorsprong van de onion ring is onbekend. Het eerste gepubliceerde recept stamt uit 1933 (The New York Times). 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Verwarm de friteuse op 180° C
    • Zeef de bloem in een kom
    • Voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje in het midden
    • Doe daar de eierdooiers en de olie in
    • Meng in de mengkom van uw keukenmachine en voeg geleidelijk de melk toe tot een glad geheel ontstaat
    • Klop nu stevig op
    • Laat 30 minuten rusten op een koele plaats
    • Snij de uien in ringen van ongeveer een centimeter breed
    • Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het deeg
  2. BEREIDING

    Haal de ringen door het beslag en frituur ze (ongeveer 3-4 minuten) tot ze goudbruin zijn. Serveer direct. Klaar!

Keywords: uiringen, uienringen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?