Print opties

Oega (ukha – уха) vissoep uit Oost-Europa

Oost-Europese traditionele vissoep

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 60 min Rest Time: 30 min Total Time: 1 uur 40 minuten
Beschrijving

Oega, oekha, ukha wordt gemaakt van allerlei vissoorten, vooral zoetwatervis of brakwatervis. Een heerlijk variant is oega van steur.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor 6-8 porties:
  • 1 kilogram steur (vinnen, kop, graten e.d.)
  • 800 aardappel (vastkokend)
  • 150 grammen winterpeen
  • 150 grammen ui
  • paar peperkorrels (zwart)
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 handjevol bosui, peterselie, dille (vers gehakt - naar smaak)
  • 20 grammen peterseliewortel
  • zout (naar smaak)
  • Puntzeef
  • Kaasdoek
  • Rasp
Instructies
    • Maak de steur schoon. Volg deze instructies. U kunt al het vlees gebruiken maar u zou er ook voor kunnen kiezen een gedeelte te gebruiken voor een mooi hoofdgerecht (klik voor een recept)
    • Zet op in koud water
    • Breng aan de kook en kook 25 minute n op matig vuur
  1. Chinoise of puntzeef

    Bouillon afgieten door een puntzeef met kaasdoek

  2. Parmentier

    Aardappel schoonmaken en parmentier snijden (blokjes van 1cm).

     

  3. Ui snipperen

  4. Winterpeen grof raspen

    • Bouillon opzetten in een schone pan, aardappel toevoegen en aan de kook brengen
    • 10 minuten koken
    • De winterpeen en de ui toevoegen
    • Stukken vis toevoegen
    • Laurier, peterseliewortel (in zijn geheel) en wat peperkorrels toevoegen
    • Op smaak brengen met zout
    • 5-7 minuten koken
    • Uitzetten en 30 minuten laten rusten
  5. Vlak voor het opdienen de vers gehakte kruiden eroverheen strooien.

Keywords: vissoep

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!